Vil du også opleve oktoberfesten?

19 januar 2023 Anders Hansen

Vil du også opleve Oktoberfest? Hvert år mødes millioner af mennesker fra hele verden for at fejre den berømte tyske festival – og nu er det din tur!

Oktoberfest begyndte først i 1810 som en fest i forbindelse med kronprins Ludwig I’s og prinsesse Therese von Sachsen-Hildburghausens bryllup. Den blev afholdt den 12. oktober samme år i München i Bayern. Festivalen voksede gradvist med tiden og blev til en årlig fest med masser af øldrikning, traditionel musik, sang, dans og festligheder.

I dag kan man fejre Oktoberfest hvor som helst – uanset hvor i verden man befinder sig. Du behøver ikke at være i Bayern for at nyde festlighederne. Uanset om du er i din egen baghave eller på en fin restaurant – der er masser af muligheder for at deltage i festlighederne!

oktoberfest

Her får du nogle tips til at fejre Oktoberfest:

1. Klæd dig ud i traditionel tysk påklædning. Dirndls og lederhosen til henholdsvis damer og herrer vil få dig til at føle, at du virkelig er til en tysk fest!

2. Prøv nogle ølkander eller krus med oktoberfest-tema. Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du også prøve nogle autentiske oktoberfestøl fra Tyskland!

3. Udsmyk med festlig indretning som f.eks. oktoberfestflag og flag og flagdug for at skabe den perfekte feststemning.

4. Server nogle lækre tyske retter som sauerkraut, bratwurst og kringler!

5. Sæt noget traditionel musik på, eller find et liveband, så dine gæster kan synge med og danse hele natten.

At fejre Oktoberfest handler om at have det sjovt og deltage i den festlige ånd. Så kom og vær med til at fejre det – det er på tide at opleve Oktoberfest selv! Prost! (Skål!)

At opleve en moderne oktoberfest vil helt sikkert sætte et uudsletteligt indtryk på dig. Med tiden kan du prøve oktoberfest mange forskellige steder, om det er i Tyskland, Danmark eller et helt andet land.

Flere Nyheder